Vegetarisk gryta med viltsmak

4 portioner

1 påse quorngrytbitar
1 gul lök
2 dl lättöl
1 buljongtärning (jag tog svampbuljong)
3 dl. grädde
10 krossade enbär
1 msk soja
1 dl lingonsylt
2 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
Salt och peppar

Fräs löken, lägg i grytbitarna. Pudra med mjölet och häll i grädden och ölen lite i taget. Sedan lägger du i kryddorna, buljongtärningen, sojan, lingonsylten och champinjonerna. Låt koka under lock ca 10 min. Servera med kokt potatis och extra lingonsylt.

3 svar so far »

  1. 1

    Annika said,

    Hej Var hittar man quorngrytbitar? Coop har slutat sälja dom.

  2. 2

    Marianne Stenlund said,

    Sååå god! Ny favorit hemma hos oss. Med så mystiska ingredienser bara måste den vara god, tänkte jag – och det var den!

  3. 3

    Erik said,

    grytbitar finns billigast att köpa i frystorkad form, finns bla på ICA eller i utsorterade livsmedelsaffärer med vegetariskt- eller hälsotema.


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar