4 portioner
1 påse quorngrytbitar
1 gul lök
2 dl lättöl
1 buljongtärning (jag tog svampbuljong)
3 dl. grädde
10 krossade enbär
1 msk soja
1 dl lingonsylt
2 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
Salt och peppar
Fräs löken, lägg i grytbitarna. Pudra med mjölet och häll i grädden och ölen lite i taget. Sedan lägger du i kryddorna, buljongtärningen, sojan, lingonsylten och champinjonerna. Låt koka under lock ca 10 min. Servera med kokt potatis och extra lingonsylt.
Annika said,
maj 9, 2007 @ 8:31 e m
Hej Var hittar man quorngrytbitar? Coop har slutat sälja dom.
Marianne Stenlund said,
februari 4, 2008 @ 8:04 e m
Sååå god! Ny favorit hemma hos oss. Med så mystiska ingredienser bara måste den vara god, tänkte jag – och det var den!
Erik said,
maj 14, 2008 @ 1:41 e m
grytbitar finns billigast att köpa i frystorkad form, finns bla på ICA eller i utsorterade livsmedelsaffärer med vegetariskt- eller hälsotema.